Monday, January 11, 2010

Zikir Black Irama Malaysia


setan

Laporan oleh :Effi Saharudin

JOHOR BHARU: Baru-baru ini kita dikejutkan dengan fenomena Zikir Black Metal dimana pengikut ajaran sesat ini berzikir dengan menyebut kalimah “fuck allah” sebanyak 666 kali. Kalimah hitam ini dibaca sambil diiringi muzik dari kumpulan Black Metal seperti Jonas Brothers dan Good Charlotte. Fenomena zikir Black Metal ini sedang menular dengan pesat di Ipoh. Kini kami menerima satu lagi tips dari pembaca tentang fenomena menjijikkan yang harus dipantau pihak berkuasa.

Di Johor Bharu kami diberitahu oleh pembaca yang hanya mahu dikenali sebagai onani-mouse ada trend terkini dikalangan remaja Melayu Johor iaitu Zikir Black Irama Malaysia atau ZBIM . Menurut onani-mouse pengikut ZBIM akan berzikir “fuck god” sebanyak 666 kali sambil diiringi muzik Irama Malaysia. Menurut beliau lagi lagu dari To’ki , M Nasir , Mawi dan Siti Nurhaliza selalunya digunakan bergantung kepada mood pendengar.

“Saya dulu mengikt gerakan syaitan ini akibat pengaruh kawan. Dulu saya dengar Linkin Park dan My Chemical Romance, tetapi mak saya bakar semua CD saya bila dia terbaca tentang budaya Black Metal didalam akhbar Harian Metro.Dia tak bagi saya dengar lagu rock langsung. Saya jadi tertekan kerana saya tak dengar pun Black Metal! Oleh kerana geram dituduh kepala Black Metal oleh mak saya, saya pun jadi Black Metal betul-betul! Lepas tu kawan saya Ahmad Muhaimin bagi idea berzikir “fuck god” sambil dengar CD kepunyaan mak saya kerana dah takde CD lain saya nak layan. Mak saya peminat Siti maka saya kerap berzikir sambil mendengar lagu “Cindai” dan “Percayalah”. Layan jugak bro!”

setan

Foto : Songkok Black Metal Irama Malaysia - angka "6" diterbalikkan melambangkan "666" iaitu nombor iblis


Jika golongan Black Metal biasa memakai kalung pentagram dan salib terbalik, pengikut ZBIM memakai baju melayu dan songkok bewarna hitam. Kerana gaya pemaikaian yang agak normal ini, gerakan ZBIM mudah bergerak secara bawah tanah tanpa diganggu pihak berwajib. Hamidah Johar(36) , ibu seorang pengamal ZBIM dari Stulang Laut apabila ditemu ramah berkata;

“Pihak yang berwajib harus lebih prihatin dengan perkembangan ajaran Satanism di Malaysia. Saya bekerja siang malam mana ada masa nak jaga anak lelaki saya ni. Tanggung jawab ini harus dipikul bahu pihak berwajib 100%. Kalau anak saya terjebak macam ni saya salahkan kerajaan kerana tidak memantau penjualan CD lagu Irama Malaysia yang saya lihat dijual secara terbuka sekaligus mudah dibeli! Saya berharap sangat KDNHEP mengharamkan lagu Irama Malaysia secepat mungkin bagi memastikan akidah anak muda Melayu akan lebih terpelihara”

Harian Metroll cuba mendapatakan respon dari penyanyi irama Malaysia seperti Dato' Siti dan M Nasir tetapi mereka enggan memberikan komen. Pihak To’ki walaubagaimanapun ada menghantar faks kepada kami yang berbunyi;

“Engkorang ni memang dah takde kerja dah eh? Lepas ni muzik siapa lak akan korang setankan? Shuffle? Indie? .. tolong la jangan bohong woi. Nak kencing pun biar kencing lawas sikit. Ini macam taik je scoop!”

27 comments:

pjahzm said...

a very gud dessert for my lunch today...confirm lawas kencing aku....

myth3fy said...

betul ke ni??

mie said...

aiseh... kene dngr lagu aizat je la pasnih... heheh...

razif said...

Black irama msia FTW!ngahahha

lolwut said...

onani mouse iklan kfc kat radio tu ke??

syuxx said...

lol jonas brother FTW

lordapes said...

bagus. haramkan je terus irama malaysia. roommate aku duk bunuh kambing sambil dengar lagu-lagu zapin. abih busuk bilik aku. bau taik kambing.
dahla tu, minum darah kambing tak ajak aku. lanc...

HeaVenX said...

eh effi bkn sekang beast no. dah jadi 616 ker??
gler black metal x up to date..

dfcloud said...

cool story bro

neo said...

no wonder lagu berunsur etnik kreatif x layak masuk final AJL24.

mukhlisz said...

LOLOLOLOL!!

citer cam haram.. nama To'Ki pon ada! XD

Anonymous said...

obe, ada pihak sedang memerhati segala tulisan anda..

Obefiend Weiland said...

ok thanks bye

neo said...

obe, sayalah yg memerhati segala tulisan anda.

i noe u tgh fap skarang kan? careful k. i already put spycam in ur room.

deusXmachina® said...

hahahahha
1st time gua sampai blog lu
memg sinikal habis
kehkehkeh


erk888.blogspot.com

Obefiend Weiland said...

@NEO

o shit i havent shaved my penis

Nadji said...

bro..
berita buhung pun patut2 la bro..

wording fuck axxxx tu sensitif bro..
even maybe you intentionally tak letak capital A.. tapi lu pikir la berapa orang baca tak pasal2 sebut gak bunyi tu.

cerita pasal ajaran sesat guna irama malaysia etc pun readers faham dah.

i hope you can modified it la ok.

Obefiend Weiland said...

aryikel ni was based on a news report by HARIAN METRO mingu lepas betajuk

Zikir Black Metal

dalam versi Metro ditulis F*** Allah

dalam Mastika 3 tahun lepas pun sama. cuma dalam edisi mastika yang berlarutan selama 5 keluaran ianya bertulis

FUCK ALLAH
FUCK MUHAMMAD

tanpa sensor.. memang verbatim aku tiru bro.

aku hanya follow gaya penulisan METRO dan MASTIKA keran nak parodi 2 publikasi kegemaran meleis malaysia

kalau aku tak tiru bulat bulat maka tak jadi la parodi ni.

so kalau rasa offended sila komen pada Metro dan Mastika dulu. aku hanya peniru gaya penulisan.

HA HA HA

nadji said...

ok..aku memang tak baca metro dgn mastika lama dah..
sori la kalau aku tak komen kat diorang dulu.
kalau tiru metro..tiru je la f*** tu. at least tak de bunyi.
apa2 la bro..
ko punya blog.
aku rasa offended so aku bagitau je la ok.

Akay said...

kena taruk link kpd "original reference" ke kt setiap parody? or mmg saje soh org haptudet sket berita2 palsu yg dijaja berleluasa tanpa sekatan kt Msia ni?

haha...yes, i felt offended too but i know, that word is refer to shitty news from Metro couple of days before..dan perkataan yg sama diguna berulang2 dlm beberapa keluaran Mastika. i didn't buy it, my aunt was, so i read it if i go to her house.

batu api said...

nadji@ aiyoo nadji, sukati dia aa nk tiru camne pon, dia nye blog. u dont like u alt+F4 la. be professional

Matjoe said...

parodi yang success. pasni tulis pasal mlm al obi 5000 version2 pulak

CremeBrulee said...

JoBros!

And for some trolling:

@batu api: aiyoo batu api, sukati dia aa nk comment camne pon, dia nye comment. u don't like u alt+F4 la. be a troll. Suck it! Huar huar huar.

And Obefiend's bush looks like it's trying to get into the Taliban training center.

Pisyek said...

layan jonas???

haha...

Anonymous said...

btol la weh...agak bahaye permainan camni...seram aku nak komen...aku pon sampah jek bab tauhid ni,tapi aku rase macam ade yg x btol bile terang2an tulis name agung tu...tpulang la bro...sekadar pendapat...mende2 camni kene tanye yg pakar

Anonymous said...

Johor BAHRU!
not BHARU.

Anonymous said...

salam, hati-hati lar gune kalimah agung tu encik obe yer..x ksh lah ko atheist ke or tiru harian metroll dengan mastika tu, tp bley je klu ko ltk **** kot.., ak ikt tiga-tiga blog ko..best. cume kene ad had gak a bro..

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber