Tuesday, January 12, 2010

Kerajaan Akhirnya Setuju Beri RM 100 Juta Wang Ehsan Kepada Kelantan


Laporan Oleh : Pembakar Kerusi Stadium

PUTRAJAYA: Kerajaan hari ini memutuskan untuk akhirnya memberi wang ehsan sebanyak RM 100 juta kepada kerajaan negeri Kelantan setelah didesak selama beberapa tahun. Ini adalah kurang dari 10% dari RM 1.8 billion yang dituntut kerajaan negeri Pas . Mengikut jurucakap Kementerian Propaganda dan Alasan Bangang Kebangsaan, jumlah 100 juta ini ialah jumlah wang sebenar yang akhirnya akan sampai ke tangan rakyat Kelantan kalaupun wang tuntutan 1.8 billion yang dituntut oleh Kelantan itu diluluskan.

“Kami tahu kerajaan Pas Kelantan meminta RM 1.8 billion. Tetapi let’s not kid ourselves shall we? Dari 1.8 billion tu rasanya berapa juta sangat yang akhirnya akan sampai ke tangan rakyat? Nak suap sana.. suap sini. Ketua bahagian nak sikit untuk kenduri kawin anak dia bulan ni dan duit kawin dia pula bulan depan. Dengan memberi RM 100 juta ni we cut through all the usual lies and bullshit. Kami beri terus jumlah bersih setelah cukai Keris dibayar kepada pihak yang berkenaan. Ini adalah selaras dengan prinsip 1Malaysia di mana kami telus dalam segala perihal pentadbiran pusat. Kami akui memang selalu ada kebocoran bila dana dikeluarkan”

Menteri besar Kelantan ketika diminta member komen berkata;

“Bagus lah kerajaan pusat akhirnya member wang ehsan kepada kami.At least dapat la 100 juta dari tak dapat langsung. Tapi lepas ni jangan kata Kelantan mundur lagi sudah lah. Kelantan mundur pasal wang koceknya selalu je kena rampas dengan pembuli sekolah” katanya sinis

babi

10 comments:

dongengislam said...

HAHAHaHA!!!!! Cis! Babi lawak sial! tak sangka ada gak orang yg boleh buat lawak pasal isu ni. tabik spring!

dongengislam[titik]com

neo said...

Ambo pueh hati la ada berito yang telus hok gini.

Dapek gok kerajaan pusat bagi pitih kat negeri ambo.

Boleh cover sket duit nak repair kerusi stadium ni.

Awie said...

negeri kelate dah xde duit, sbb tu pi mengemis.
This is fact negeri Kelantan mmg miskin, ape akn jadi bile PAS perintah negare?

Anonymous said...

AWAS DONGENGISLAM DI BAWAH NI ORANG MELAYU HINA ISLAM SECARA TERBUKA DALAM YOUTUBE!

Matjoe said...

kita tunggu kerajaan baru pulak. berapa kelantan akan dapat.

Derp said...

@Matjoe

lol, tau lah parti apa kena menang dulu baru dpt wang ehsan. Tu pun hangus buat masjid terapung sebijik yg tah hapa2. A new collapsible stadium, anyone?

@Awie

Yg tak bagi duit tu sape? Obvious trooper is obvious.

miss lily said...

encik awie.. nk bg ceramah politik.. sila mintak lesen dulu eh... kalau x tu dikira ceramah haram tahu?

zodak.. said...

entahla en awie ni...sesedap rasa je menceluparkan mulut anda..
huhuhuu..
mcmla melaka best sgt..huhuhuh

Anonymous said...

hahaha...pdan muka dongengislam...acc youtube kna tutp...

Nota Fikir said...

Maknanya masih ada lagi RM1,800 juta duit Kerajaan Pusat (BN)berhutang Kerajaan PAS Kelantan ..Wow! bayak tu, boleh juga gunakan duit tu untuk membangunkan taraf hidup Kelantan.

Patutlah negeri Kelantan dianggap miskin, sebab duit tak dapat rupanya.
Negeri Kelantan sebenarnya kaya raya!

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber