Friday, January 15, 2010

TrollingRemaja



Dr Bong, saya ada masalah diri nak kongsi dengan Dr dan para pembaca. Kisahnya begini, pada minggu lepas saya cuba untuk memasang lampu tapi tak semana berlaku litar pintas dan kami memanggil seorang juruteknik untuk membetulkannya.Selepas selesai kerja,saya hulurkan upah kepada juruteknik itu di mana dia juga seorang jejaka yang kacak dan saya rasa saya dah jatuh cinta pandang pertama dengan dia.Kami mula menjalinkan hubungan dan dia minta saya kenalkan dengan keluarga saya.Tapi keluarga kami semuanya berpelajaran tinggi dan takut Ibu Bapa serta abang dan akak saya tidak setuju dengan pilihan hati saya hanya kerana dia seorang juru teknik biasa. Tolong saya Dr Bong.


Gadis Tak Keruan (Bentong,Pahang)


Dr Bong paham perasaan Cik Gadis, litar pintas boleh berlaku tak kira tempat dan masa. Kadang-kadang masa tengah sedap-sedap layan cerita lucah pun boleh litar pintas. Hangin juga Dr Bong bila jadi macam tu.Paling bullshit bila tengah tidur tengahhari yang panas,time tu la litar pintas,pehh..terus kipas aircond ape sume down.kuyup satu badan,tido boleng (tanpa Seurat benang).Nasihat Dr Bong, jangan bahayakan diri dengan alat-alat eletrik,boleh membunuh dan lagi satu kalau boleh lampu tu pakai yang eco-green.Tak tau apa fungsi,tapi bunyi macam meletop,mesti function pun tiptop. Pasal pilihan mak bapak lu tu,apa gua heran,gua tidak member seketul tahi pun,bukan gua yang nak kahwin.


Dr Bong, bukanlah niat saya nak bukak pekung di dada tapi, dah lama terbuku dan saya rasa patut saya suarakan di sini.Begini,saya amat berpuas hati dengan prestasi isteri saya,tingkah laku sume superb,Cuma dia kuat menghisap. Saya bukan tak suka,Cuma rimas. Banyak lagi bende lain yang boleh dihisap tapi tak tahulah Dr Bong.Saya tahu memanglah nikmat,tapi bende ni bahaya,kita tak tau boleh kena penyakit.Saya Cuma mahukan kehidupan sebagai suami isteri yang normal bebas dari budaya hisap menghisap ni.Tolong saya doctor macam mana nak kurangkan budaya menghisap rokok isteri saya.


Suami Dayus (Setiu,Terengganu)


Bai,mati mati gua ingat hisap bende lain,gua da pikir masak-masak nak mintak facebook bini lu tadi.celaka.NEXT!!


Hai Dr Bong, banyak buku dan ruangan saya dah baca tapi ruangan Dr Bong sahaja yang menarik perhatian saya. Saya merupakan pelajar popular di kolej saya. Saya boleh dikatakan agak kacak dan bertubuh sasa. Apa yang merunsingkan saya ialah saya menghadapi dilema untuk memilih dengan siapa saya patut bersama.Semalam Shima luahkan perasaan dia kat saya. Hatinya tepikat lepas dia menghadiri sesi latihan tarian saya. Tapi hari sebelumnya Adiliana memberikan sebuah kereta BMW M3 dan mengatakan dia cintakan saya. Dia terpesona dengan kebolehan saya bermain kayu tik tok sewaktu persembahan teater Lelaki Hutan Gay. Saya tak keruan, Sarah dari fakulti Multimedia pula menghadiahkan saya portrait bogelnya tanda kasih dan cintanya pada saya. Tolong saya Dr Bong, siapa yang patu saya pilih.Semua pun cantik,semua pun menarik,tapi seperti yang Dr Bong sedia maklum,saya agak kacak orangnya dan bertubuh sasa,jadi saya mahukan wanita paling sempurna buat saya.


Jejaka Jambu Dilema (Telawi Road,Bangsar)




49 comments:

farahfarhana said...

LOL!!
nice one obe...
i was wrong bout metroll before....

Din Hilmi said...

dr bong, ramai kwn2 kata sy sorg yg serius.. mcm mna sy nk tukar kehidupan sy drp seorg yg serius kpd serorg yg sgt lulz mcm bro obe..?? sy dpt tau klu kter jd lulz kita akan sng dikelilingi awek wlaupun kita student mcgaygay.. hrp dr dpt tlg..

student serius, cbj..
p/s: dr bong, part yg last mmg awesome..

Lati0s said...

HAHAHAAHHA, Ruangan pakar sakit tuan.. Nicely done..

pjahzm said...

ommmaii...this is gud man....

dr Bong punya answer to last question mmg superbbbbbb...

makCik said...

mcm celaka..!!!

HA HA HA

p/s: lps ni jgn lupe troll ruangan sakit tuan yek

Azrul Hisham said...

yang ni memang superb... (^_^)

razif said...

superb!!!!aku suke post ini!!hehehhe..harap dr bong x fedap layan soklan2 n masalah bodo derg tuh..hehe

::Sarah:: said...

Very funny one Obe..

Sandalsilver said...

FFUUUUUU LAWAKKKKK GILAAAAAAAA

Stammofa said...

jawapan memang celaka... HAHAHAHAHA..

Obefiend Weiland said...

ARTIKEL INI DITULIS OLEH SYZWN

bukan aku

so sila bagi kredit dan pujian kepada SYZWN a.k.a Dr Bong ok..

Yna_Mina said...

dr bong, lu mmg rock!haha

papaskizo said...

HAhhahahah..lawak dan jawapan yang amat bernas Dr. Bong aka SYZWN..

@OBE

Dr. Bong dah ade nak jawab soalan masalah remaja..untuk masalah SEKS pulak mcm Dr.Thamby? bila mahu buat...my suggestion title dia "SEKS DAN KEHIDUPAN BERSAM DR THAM THAM PLOM"

Matjoe said...

yg ni aku gelak sampai tersungkur.

sebenarnya akulah pengirim dgn nama samaran jejaka jambu delima.

walaupun kurang faham dgn gambar api tersebut tapi saya amat berbesar hati kerana luahan hati dan masalah saya keluar dalam harianmetroll

terima kasih dr bong.

Matjoe said...

dr bong = dr bongok. ooo ok. kreatp laa hampa ni

nia29 said...

BURITTTT SGT TAUUU!
LOVE THE LAST PART! HAHHAHA :)):))

afiq. said...

adess! sakit perut aku gelak bro!
HAHAHAHAHA!!
good one bro!

acap said...

dr bong, saya ada masalah xboleh berhenti gelak lepas terbaca jawapan dari dr bong.

farahfarhana said...

@obe..owh..noted!!Dr.Bong!!!!!where r u??

::Sarah:: said...

@Obe: Ok Noted..

But still, this one is way to funny..double thumbs up for Syzwn..

trojan said...

damn funny!! best parody so far!

Anonymous said...

yang soalan Jejaka Jambu Dilema tu, apsal tak jawab elok2

paskal said...

@anon : capt obvious strikes again!

semtex said...


The Obvious Service Citation

For conspicuous gallantry and intrepidity at the risk of his/her life above and beyond the call of duty while pointing out the obvious; this anon has maintained the highest standard of douchebaggery and ball-less-ness which are the pride and the tradition of all anons.

....................../´¯/)
....................,/¯../
.................../..../
............./´¯/'...'/´¯¯`·¸
........../'/.../..../......./¨¯\
........('(...´...´.... ¯~/'...')
.........\.................'...../
..........''...\.......... _.·´
............\..............(
..............\.............\...


Tre bien, anon!!

SYZWN said...
This comment has been removed by the author.
redcorvette said...

gimme tis JJD guy add together with the hot Dr Bong..I ll fix em good..ahahaha.. u guys crazy

neo said...

haha..ak dah agak bro SYZWN yg tulis ni. Blh rasa beza.

But still lulz.

Part hisap cam chelaka.

Kpd Jejaka Jambu Dilema, sila 4ward portrait itu ke email saya ye.

wakakka

deenz said...

Nice one!!!

Bad arse nye nih...

Anonymous said...

haha sengal gila

captain obvious said...

Jawapan yang last memang amat mengagumkan, nuklia pawah tu!!

Sub said...

SUPERB!!!

[zsazsa] said...

love this :))

mangifera said...

dr bong, share the love bro. need to puff some grass. i need to get high.

the last answer is EPIC! hahaha.

z a t i said...

haha. syzwan is as good as u effi.
*thumbsup!*

SYZWN said...
This comment has been removed by the author.
Awie said...

last question's answer is classic! I loled hardly at 1.31am in the morning hhahahahahaha

ozone said...

last question.... hahahahahaha..... bravo Dr. Bong!.

noisepop said...

bile nak update.....tgh buhsan ni

rean said...

Dr Bong iz mai hero~

Amylia said...

kekeek kudos! anyway baru perasan bentong tu wakaka tu my hometown :D

cikaro said...

damn funny la this post! kredit to dr. bong..*clap*clap*clap

funaki said...

aku terpaksa komen entri ini kerana ia amat lawak. tak semena mena bulu jubo aku panjang setengah inci.

*Miss Geli^ said...

hahahha...cam siot je kan??
ok, aku akan selalu baca belog ko ....sebab ko buat aku ketawa

bongkersz said...

Oi!!! HAHAHAHAHAHA!

.khai. @ drcomot said...

sumpah klaka.
haha

fadz said...

gila lawak bai!

penhitam said...

haha..gila ahh..

Anonymous said...

sial.. part last skali mmg menarik.. HAHAHAHAHHAHAH!!! TERBAAAYEEEKK!!!

nihara said...

hahaha..kelakar la! npe la bru skang sy jmpe blog ni =.="

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber