Wednesday, January 13, 2010

Pengusaha Kafe Saiber Gesa Kerajaan Pantau WIFI Percuma


Laporan : Effi Saharudin

JINJANG: Persatuan Pemilik Kafe Saiber Selangor (PPKSS) hari ini menggesa kerajaan memantau jumlah kawasan WIFI percuma sekitar Selangor dan Lembah Kelang. Ini adalah kerana menurut mereka, semenjak terdapatnya banyak kawasan WIFI percuma perniagaan kafe saiber mereka terjejas teruk. Salah seorang ahli PPKSS yang hanya mahu dikenali sebagai Ah Beng berkata;

“Dulu bulak latang kedai saya hali-hali main DOTA sama Counter Strike. Sekarang ah.. budak talak latang lagi kidai saya. Diolang sumua ada laptop main sana McDonald sama kedai mamak. Talak perlu bayar mau pakai internet. Sikalang kidai saya talak student ponteng mali main game. Kalau macam ini ah, wa gulung tilam bulan depan lor!”

Encik Beng juga menambah bahawa beliau mungkin terpaksa memulakan bisnes mesin judi haram dan penjualan VCD sekiranya perniagaan cafe saibernya lingkup. Metroll difahamkan terdapat lebih 5000 kafe saiber di sekitar Selangor dan semunya dilaporkan mengalami kerugian semenjak kedai-kedai makan mula memberikan khidmat WIFI secara percuma. Sementara seorang remaja yang kami temuramah ketika sedang asyik bermain DOTA di sebuah kedai mamak berkata;

“Saya dulu selalu pergi ke CC untuk bermain secara online. Tapi sejak CC asyik kena serbu saya tak berani pergi lagi. Serik bang lepas kena tali pinggang abah saya. Lagipun kalau main di CC mahal. Satu jam 2 ringgit. Kalau pergi mamak saya bawak laptop sendiri, order teh tarik dah boleh lepak sampai bila-bila. Lagipun kalau lapar saya boleh makan sekali. Dekat CC mana boleh order makanan panas. Zaman abang dulu ada la makan-makan dalam “kafe” saiber. Sekarang nama je "kafe" tapi air pun tak jual!”

sengal

45 comments:

pizlimw said...

Obefiend, kau memang kelakar.. Haha.. Bagus pagi2 aku baca benda² lawak macam ni..

krell said...

hahaha..restoran mamak ali maju dah ade wifi kee...

Shaari said...

lol

are-pa said...

weh bro..
dulu dok ngate Harian Metro typo la ape la.. eja saiber pon salah. not saiber tapi siber! Tukar la beb. aku tau la ko bertaun dok luar negara. ahhahaha..

Obefiend Weiland said...

saiber

so siber.. ialah rashid SIBER, unlike metro atau utusan aku kerja sorang. aku takde staffers. unlike those big rich conglomerates. they have wartawan, editor, sub editor, copywriter.. empat orang semua tak nampak. and u want to make such a fuss over a company with one worker. here is an advice for you. go find a dog and fellate the penis.

btw bitch.... muka engkau macam pantat. sila buat pembedahan plastik. serius. macam pantat gila muka. muka bapak ko macam jubo kot? pastu mak engkau macam pukimak muka dia


this is how to troll u fucking cunt.

learn it

neo said...

lol..kaw2 giler kena flame. hahaha..

are-pa are-pa je la. u noe wut i mean.

i jz typo spelling 'apa'

Obefiend Weiland said...

nigga

kata blog troll.. takkan owner takleh troll blog senirik?

are-pa said...

takpelah, muke ni ciptaan Allah,csecara tak langsung ko ngutuk ciptaan TUHAN ko sendiri! Eh? dengan ape yg ko ckap ni, betul2 Islam kah?

Bukan kita menilai diri sendiri, tapi orang lain. Aku tak mau la nak ngutuk2, tak professional langsung.

btw, my father is death, eh? watpe aku kasi tau, ko ape kesah an. bile orang ngate bapak ko ape rase? hurm..think by ur self la.

orang ramai sindir ko, murtad semua ape ke, aku tak layak nak menilai orang, tapi ngan cara kau tulis artikel F*** Allah, tak rasa ke orang Islam baca secara tidak langsung terdetik kat fikiran diorang menghina Allah. Aku tak tau la ko punye pegangan agama ape.

Up to you la bro, orang yang susah terima kenyataan mungkin pintu hati dah keras.

Cakap banyak pun tak guna!
Kalau bawak ke court pon, kompom aku menang! haha!

Obefiend Weiland said...

padan muka!! hahaha hahaha.

do you know he is in hell. i know coz satan told me he is in hell. i am his friend.

ingat aku nak simpati la ko yatim. HAHA. lepas ni boleh geng ngan Rais Yatim

pegi mampis. sue la kalau berani. mana punya law aku break? apa kanun aku sental? lu tau law ke lu LAWYAR buruk pasal tengok Ally Mcbeal? Law malaysia dengan US lain bro. hahaha..

sengal

dah la muka macam pantat otak macam puki

Obefiend Weiland said...

pegangan agama aku ialah Gereja Maradona

pizlimw said...

are-pa - Yang kau nak serious sngt in the first tu apahal? Enjoy je la lawak yang orang ni tulis.. kan dah kena...

the 11th alphabet said...

trolling?

effi gereja maradona? tau la ari2 guna tangan usap2 adik kahahahahahahaha jgn selalu sgt membazir sperma beb

are-pa? nak bawak pergi court? dont mind the pun, by the way court mana? badminton court? futsal court? court mammoth?

kalau nak troll be specific. jangan marahkan nyamuk kilang ridsect dibakar

farah farhana said...

wadeheck are-pa..serious as turd!!!
why bother reading this at the 1st place??go whoring somewhere else...

amirsubhi said...

speaking of which..

a,aa la kan..dlu CC atleast boleh order coke..Roti pun boleh in some certain CC

dlu g cc men red alert 1 ngan irc je.ahahha

oh wai....sni comment musti kna troll?

noisepop said...

bengong pnye are-pa...dah2 ko pegi lyn blog gossip feveret ko...dahla huduh berani plak merosakkan blog lucu ni dgn me'naruk'kan rupa huduh ko tu..choyyy..hahah

pjahzm said...

omai..omai... teruk kena dak are-pa tu....

dik... abg effi awal2 lagi dah bgtau... baca disclaimer blog ni dulu...
'Ok aku ada blog baru. Harian Metroll nama dia. Blog ni semua cerita bohong , tipu, seks, tahyul dan tiada fakta macam tabloid la kiranya. Blog ni super tak serius. Kalau korang nak contribute pun boleh. Just hantar hasil karya kamu ke mailbox facebook aku. Will give you guys credit for it. Blog ni takkan ada iklan pasal semua iklan pun aku nak PARODY dalam blog ni. Fake adverts for the win! Therefor takde la bayaran. KEKEKE.Kalau kamu suka cerita tak masuk akal dan bangang sila lah lawat blog baru aku ni ye. Amaran awal..... memang semua berita terlalu bodoh. Jangan salahkan aku kalau otak pecah dengan kebodohan dan kedunguan jouranlism dalam blog ni nanti!'

Soo...bila lepak sini...enjoice...

errr on a side note: muka ngko klaka la are-pa-ra....hoho

kisahsensasi said...

hahahahaha.... enjoy sesangat read all the comments....

pizlimw said...

esok² ada la berita dalam harian metro orang bunuh diri sebab tak tahan kena kutuk kat sini..

Hizumi said...

feels good man

Anasfadilah said...

arepa is still a kid

adik arepa muda remaja,sila baca teliti-teliti ye dik

jangan terus lompat tanpa tengok bawah (look before u leap)

stay in school,jangan hisap dadah,dan hormati orang tua :)

p/s::aku bukan kakak dia.

Anonymous said...

obe ko invite si arepa 2" tu join /k/ lepas tu flame ramai-ramai

dasar 2" typical meleis

fhunky-fhinky said...

apa da punya org...

xtau membezakan jokes, tak serius dgn serius.

banyak lg nak kena blajar budak "are-pa" neh..dah sah awal2 owner blog da bgtau. Kat sini cerita xserius!

Like Anasfadilah said: GO TO SCHOLL, LEARN SOMETHING


p/s: jgn kutuk aku eja SCHOLL plak..aku bg comment xserius untuk blog tak serius!

Lati0s said...

Eh lancau neh reply sebijik mcm wartawan metro haritu. Sdara mara neh..

nemomfis said...

http://twitter.com/arepa92

Anonymous said...

wow kesian newfag tak faham apa itu troll kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

nia29 said...

B.O.D.O.P.U.N.Y.E.A.R.E.P.A
ahahhahahaha

Awie said...

are-pa juz a kid, he dono what troll obviously.

danili said...

@are-pa: dik, dia troll ko je la. nama blog speaks for itself. takyah kecik2 hati. troll je dia balik. kecik2 hati ni perangai buduh org melayu. i think obe is a good guy (very, very deep down inside). and one more thing : it's cool to have ur own stance on things...jgn jadi ass-kisser to anyone..say no to kaki bodek!

paskal said...

lol ini kalo diao masuk /k/ ni sure commit suicide pas 5min nih... wakakaka serius-tard takbley blah are-pa

SYZWN said...

nais.i loled hard.

damn obie.sila add ym dia masok dalam bestfren list ko.

arepa92_macho@yahoo.com

Matjoe said...

typo error boleh ignore laa. bende kecik biji sawi pon mause mangnify ker.

kafe cyber ni mmg dh xleh cari makan. dulu2 boleh lerr. kt umah dh xde access internet.

bisnes cetak rompak mcm leh laku lagi.

Matjoe said...

aku pun tulih comet typo. ende kecik biji sawi pon mau magnify ker?

aku gelak biasa, tak kuat mana. aku gelak laig kuat senyum khinzir

Matjoe said...

bende kecik pun mau pegi court

apa kate pegi cote d voire <--- tatau nak eja. alah, yg nagara asal drogba tu

aida said...

arepa_92

hahahahahahahaha. id ym tak boleh komerSIAL sikit ke? id macam fags

miss lily said...

obe.. dia kata my father is DEATH bukan was did.. mungkin dia berbapakan kematian? hurm..

SYZWN said...

korang jangan main main dengan dia,dia da berkecimpung dgn HTML selama 2 tahun tu..SIFU SEYHH!!!!

titi-nono said...

hahahaaha.. i LOLed hard too..
nway, budak arepa (serious name xkomersial..) ni hingusan je kot. spm-leaver.. tp bfore2 this aku rajin bukak website gossip nih..muke die jgkk laa rajin komen kt ctu. (im a silent reader only). kdg2 kena troll balik sbb cam bagus. sian hee :P

90's babies.. biase la tu.. trying to fit-n..but cannot hahaha

p/s: 85% from the comments kutuk are-pa dari comment pasal artikel metroll. wow.

puan qqq said...

hai saya emak are-pa,dan saya seorang lelaki,percaya atau tidak,saya melahairkan arepa melalui penis,harap maklum,sbb tu muka dia hodoh..maafkan makcik..

Kaosys said...

LOL @ puan qqq
hows mr death doin on heck..

Anonymous said...

obefiend:

search for section 211 & 233 of act 588 (akta komunikasi dan multimedia malaysia 1998) in goggle...make ur pick


and it also goes to everyone else who involve in this matter...

ps:think 1st then speak...even if you mean it as a joke...because law doesn't see it that way

Obefiend Weiland said...

go ahead

report..

Zala Wajik said...

internet free nak main dota pon lag..
hahahaha

Anonymous said...

budk kecik camni pon ko nk hentam! be matured la weh..

tak kene batang konek sendri bole la cite top, dh kene.. wakakaka

zaty hanyut said...

dari pukul 1 sampai skg aku ta henti2 gelak baca blog ko nihh .... haru biru betol!

A. SHAM said...

WTF...... bestyne korang nye trolley.... mane cekau. aku try carik kat mydin... xde pon... ko beli katne ek..?....

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber