Sunday, January 10, 2010

FAM Umum Siri Perlawanan Persahabatan Pasti Menang


Laporan : Effi Saharudin

fam

KELANA JAYA : Timbalan Presiden FAM , Khairi Jamaludin hari ini mengumumkan beberapa siri perlawanan persahabatan antara skuad kebangsaan dan beberapa kelab amatur di seluruh Malaysia. Siri perlawanan persahabatan ini bakal dipanggil “Siri Pasti Menang Bro” kerana ianya diatur bagi mengekalkan moral pemain kebangsaan yang tinggi selepas berjaya merangkul pingat emas pada kejohanan Sukan SEA baru-baru ini. Antara kelab yang bakal bertemu dengan pasukan kebangsaan ialah Taski Al Islah FC, Tadika Infant Jesus United dan Sekolah Kebangsaan Dr Rusti Rovers (juara piala Keropok Rota Daerah Segambut) . Menurut saudara Khairi;

“Kami ingin mengekalkan feel good factor dan moral pemain kita. Kami dapati moral skuad kita amat tinggi selepas menang. Jika mereka menentang Brazil dan dibelasah pasti moral mereka jatuh mendadak. Kemudian sokongan dari rakyat Malaysia yang kebanyakkanya hanya akan sokong kalau kita menang, akan turut merosot. Dengan berlawan dengan pasukan lemah ini, kami yakin moral akan kekal optimum dan sokongan rakyat Malaysia terhadap pasukan kebangsaan akan berkekalan”

Disamping itu ujar Khairi, siri perlawanan persahabatan ini mampu menajamkan lagi skill penyudah penyerang-penyerang Malaysia

“Kalau di England pemain seperti Jermaine Defoe dan Micheal Owen dipinjamkan ke kelab divisyen ketiga bagi memantapkan skill penyudah mereka. Micheal Owen sebagai contoh menjaringkan 97 gol dalam satu musim ketika beliau disekolah rendah. Ianya rekod kebangsaan England. Lihat sahaja bakat penyudah Owen sekarang. Oleh itu saya rasa berlawan dengan budak sekolah rendah sambil menjaringkan gol secara borong pasti member kesan yang sama kepada pemain kita” tegasnya lagi

Sementara itu kapten pasukan Aidil Zafuan berkata;

“Walaupun ini hanya permainan persahabatan kami berjanji akan memberikan 100% komitemen dalam setiap perlawanan.Kami tidak akan pandang enteng walaupun berlawan dengan budak pra-sekolah.Saya telah melakukan persiapan awal dengan berlawan satu lawan satu dengan anak sulung saya dan Rita”

Perlawanan pertama dijadualkan berlangsung ahad depan di padang bola awam Taman Ehsan ,Kepong berhadapan Restoran O'din. Masuk adalah percuma.

fam2

Pasukan Bolasepak Kebangsaan

fam3

Pasukan Sekolah Kebangsaan Dr Rusti Rovers

21 comments:

afiq. said...

aku pun naik menyampah dengan bola sepak Malaysia ni!
menang SEA GAMES tp gaya mcm menang WC! pfft.
naik meluat aku asyik dgr pasal bola Malaysia je.


pee/ass : mintak2,SK Dr Rovers ble makan team Malaysia ni! haha.

the 11th alphabet said...

oh shait, rusti sarowo kah kah kah kah

Awie said...

I loled hardly kahkahkah

profwacko said...

rusti sarawono kan?? dia rektor unisel dah kalau tak silap aku.

ape2 pun, Dr Rusti Rovers ade chance menang, sbb dah menang piala tu!!

Anonymous said...

yang lebih bodoh nyer menteri nak eksport pemain kita ker EPL! Punyer la bodoh menteri(Ahmad Shabery Cheek)tu macam mana bole jadi menteri ni!!!

Buat jatuh nama Malaysia betul la!
Park ji sung tu Menteri Sukan Korea ker yang tolong eksportkan????

neo said...

OMG..

the hemsem twin gonna be there?

cant wait to jizz in my pants. see u there abe aidil bersaudara. mwahx!

Aezad said...

i lol teresak-esak!!

CremeBrulee said...

Is it just me, or does jersey no 7 on the malaysian team look like the ultimate douchebag? All he needs is a popped collar. Most likely rides a RXZ and lives in Ampang.

Rusti Saruwono speaking of, I saw your girlfriend Diana the other day. Haw Haw.

funaki said...

posting macam ni telah membuat aku lupa nak basoh pinggan... tengok, bini dah marahh..

Stammofa said...

LOL! lawak cam cibai. ini dah boleh masuk "Siri Pasti Gelak" juga "Siri Boleh Bikin Marah"..

redcorvette said...

knock it off obe! juara keropok rota? whats with that? ahahaha..i remember eatin one or was it a candy? i bet you make mrs weiland lafin all da time..mmwah thanks for makin me laf

R.K said...

gua ingat ni pasti menang untuk Pasukan Sekolah Kebangsaan Dr Rusti Rovers , pak menteri redi la alasan nanti ye ..

deenz said...

shit!...ak Lulz cam dumb-arse kat office nie...Lulz lagi...nice shit!

SyDen said...

serious sial haha

Matjoe said...

ini mcam pun boleh ka?? sadis btul sukan bola sepak tanahair

Anonymous said...

Is it just me, or does CremeBrulee sounds like the ultimate douchebag? All he needs is a popped collar. Most likely rides a RXZ and lives in Ampang.

SYZWN said...

Is it just me, or does Anon sounds like the ultimate douchebag? All he needs is a popped collar. Most likely rides a RXZ and lives in Ampang.

Anonymous said...

forced meme

+faliqfahmie said...

fuck weh. asal Ampang diassociate dengan douchebags. tmpat lain lagi ramai rempit okayy. kg baru ke, sentul ke.

nak buat fb group ah macamni.
haha

Stalker said...

terbaik..haha

zaty hanyut said...

biar lah orang nak kutuk ampang macam mana pun walaupun aku sendiri duk ampang dari baby sampai sekarang, memang ampang makin macam gampang pun! PATI bersepah....

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber