Tuesday, June 7, 2011

Metroll Tech - UNIFI Perkenalkan i-Ramalan : Website Gandingan iCloud Apple


Laporan asal Aman FirDOS


San Francisco - Selasa - Selari dengan pengumuman perkhidamatan iCloud oleh Steve Job di Worldwide Developers Conference hari ini, pihak UNIFI terus mengumumkan perkhidmatan sokongan mereka. Perkhidmatan sokongan iRamalan ialah perkhidmatan yang dijangka mengurangkan tahap kemarahan pengguna khidmat simpanan awanan Apple ni kelak. Pegawai Teknikal UNIFI, Encik Pradeesh Parameswaran memberitahu pihak Metroll;

"Kita tahu kelajuan internet jalur lebar Malaysia tak tentu hala 99.99999% of the time. Saya sendiri mengamuk bila kelajuan jatuh merudum tanpa amaran. Jadi kami di UNIFI memperkenalkan khidmat iRamalam bagi memberi pengguna internet ramalan kelajuan internet selama 5 hari seperti ramalan kaji cuaca yang biasa kita lihat di kaca TV. Dengan itu pengguna internet boleh merancang masa download dan upload mereka tanpa perlu rage gila babi bila kelajuan internet menyiput"

Perkhidmatan iRamalan boleh didownload sekarang dalam bentuk aplkasi iPhone, iPad , Symbian, Windows Phone 7 dan Android. Ramalan kelajuan maksimum dan minimum serta waktu waktu puncak akan tertera pada aplikasi dalam bentuk grafik yang menarik.




6 comments:

asipo said...

Hahah nice

aMaN said...

ler. BlackBerry tak support ka? Hmm

TeratoMan said...

Ini amat kelakat si*l!

Kap said...

angka angka yang mengejutkan.
hahah.

Solahuddeen said...

siyesly unifi tak pernah stabil. lagi2 malam minggu time2 aku nak on9 time tu la die buat hal.

faiz said...

like obe siad..its hard to pull of a parody about tech n stuff kalau x update..nway..lawak gler hahaha if u get the joke lah

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber