Thursday, June 2, 2011

Metroll Gossip - Blog #AdindaEvans Hanya Viral Marketing Filem Terbaru Amir Raja Lawak?




Semalam Juber terima link kepada sebuah blog yang cukup sensasi seluruh Malaysia. Menurut email tip yang Juber terima blog ini mengandungi pengakuan berani seorang anak gadis berumur 14 tahun yang memanggil dirinya Adinda Evans. Adinda Evans mengaku sudah melakukan hubungan senggama dalam, seggama atas, senggama tepi dan senggama minda dengan teman lelaki beliau tanpa segan silu.

Nak dijadikan cerita kini satu Malaysia dah tahu tentang blog berani mati gadis dari Puchong ini. Juber pun difahamkan pihak Polis dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat dibawah Datuk Shahrizat Jalil mengambil berat pengakuan Adinda Evans kerana beliau masih dibawah umur. Kawan Juber si wartawan sensasi Hazrey juga memberitahu Juber yang seks bagi mereka dibawah umur 16 tahun jatuh hukuman rogol statutori. Sama ada ianya dalam kerelaan atau tidak teman lelaki Adinda Evans akan dihadapkan di mahkamah atas kesalahan ini

Dalam orang ramai sebok pasal cerita ini Juber diberitahu blog itu sebenarnya projek Viral Marketing oleh Amir Rajalawak. Ianya bukan blog sebenar tetapi blog HYPE untuk filem AKU DAH MAEN yang dibintangi Amir dan bakal ditayangkan di pawagan Aidifitri ini. Juber terus menghubungi Amir untuk mendapatkan keterangan dan Amir mengesahkan blog Adinda Evans itu adalah blog Viral yang dicipta oleh kakitangan Obefiend Network bagi mempromosikan filem Aku Dah Maen.

"Ye saya mengaku blog Adinda Evans itu hanya sebuah blog viral marketing untuk filem pertama saya yang bakal muncul iaitu Aku Dah Maen. Filem ini sebenarnya adaptasi buku The Scarlet Letter dan saduran filem Easy A lakonan Emma Stone. Saya cukup berbangga pihak Obefiend Network yang ditugaskan mencipta hype bagi filem saya ini berjaya melakukan tugas mereka! Oh jangan lupa layan filem Aku Dah Maen nanti di pawagam ok"

Aku dah Maen , seperti filem Easy A mengisahkan pengalaman seorang remaja di sekolah setelah muncul gossip beliau bukan lagi dara. Jika Scarlett Letter dan Easy A dibuat dari perspektif seorang wanita, Aku Dah Maen dibuat dari perspektif pelajar lelaki. Amir memberitahu gambar Adinda Evans itu sebenarnya diri beliau yang dimekapkan. Dia memainkan watak seorang lelaki dan wanita pada waktu yang sama.



Bila ditanya apa pendapat beliau tentang komen melampau yang ditinggalkan di belog Adinda Evans Amir berkata;

"Ini lah point filem Aku Dah Maen. Nak menunjukkan dan membuka pekung bangsa Melayu kita yang suka menghukum tanpa usual periksa. Dalam filem ini ada kami paparkan masalah Melayu suka sangat mengherdik dari mengajar. Lepas tu perasan diri mereka ahlil syurga pada masa yang sama guna perkataan kesat. Filem Aku Dah Maen mungkin sebuah komedi tetapi ianya komedi berat penuh dengan makna tersirat"



Idea asal DR BONG

122 comments:

uDean said...

demn.. lawak siot..
~play safe~

matt Dark said...

bwhahahaha ,,lawak.. amir dgn obefiend berkerjasama

zan-get-sue[change_the_world] said...

trololololololol tak sangke adindaevans tu amir..so amir adik juliana evans la? abahahahah

bongkersz said...

Hahah! Ada seiras! I dah tengok Easy A. Best jugak la layan.

mogobja said...

weh! HAHA

Azfarul Naim said...

CAM PANTATT JAHH!! AHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHHAHA

Jumie Samsudin said...

Hahahah! Akak pun baru perasan u olls! Muka depa sama!

neyra shazeyra said...

demm muka samaaaa

hidayatullah said...

yeahhhh..hmetroll kembali...

honeybee said...

biar betulll.. habes acc fb die tu hape?? n banyak kot gamba2 dak tu sume nampak budak perempuan betul kot. macam x logik jer :/

Hazwan Arif said...

aku baca smbil membayangkan amir yg bercakap kah3

SMK Taman Melati Squad said...

honeybee.. betol tu..kalo tgok gmbr2 len sumpah muke dia lain dgn amir.
tak syak lg amir pon nk publicity murahan..and one more..

badan dia neh gempal sdangkan badan amir kecik.. toksah lah nk cover2 bdak neh

EffYouSeeKay WhyOhYou said...

*FACEPALM* at honeybee + SMK Taman Melati Squad.

go dais plis.

physawleepart said...

haha..ade gak mangse troll yg komen..kahkahkah!!

zzzz said...

effyouseekay? apesal sakai? ko ni ke yg tebuk budak adinda neh? hahaha

alynn said...
This comment has been removed by the author.
physawleepart said...

gelak sambil bace komen..haha..Eff..gelak jom!

Ajeossi said...

NICEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!

zzzz said...

eh jap..rase mcm aku da kene prank je dengan blog neh =.= "

saye.mejai said...

Heh. Aku baru tengok easy a pagi tadi.

fhazz said...

mne yg betol ni ? pening daa. -.-

zan-get-sue[change_the_world] said...

bahaha ngeng la orang x paham trolling....FACEPALM

Azrul Hisham said...

kah3..ada jugak yg kena trolled :)

Abuya Hayat said...

direktor: Ahmad Idham
produser: David Teo
captcha : potessin

ruzaimee said...

Senggama luar
Senggama dalam
Mari dengar sini
Kalau saya senggama
Awak mesti senggama sekali
Kalau kita senggama
Semua orang senggama
Bila semua orang senggama
Dunia..errrr..

Akay said...

abang2. troll tu apa? yg saya tau troll tu makhluk hijau bergading, rambut mohawk pegang kapak, hidung mancung XD

dr: kanak2 tak sunat suka main komen rambang kt sini...

Aku Frankenseyy??^_^ said...

HAHAHHAA !! MENIPU JER SMUA NEY . ADINDA EVANS TETAP DYER .AMIR TETAP AMIR .TK CAYA ? SEARCH FB BELIAU .! -->> Daten Milano

vampire's lovex said...

kahkah..x beragak..lawak la gila..

keraknasik said...

LOL...aku lg gelak guling2 baca komen dr nukilan dr bong ni..aku rasa dorg ni baru nak bejinak2 baca harian metroll ni la.hahahaha

ediciuS si toN peerC said...

Dua2 muka mcm troll

cpahniza said...
This comment has been removed by the author.
cpahniza said...
This comment has been removed by the author.
wawa said...

Muahahaha. Harianmetroll ye? Kalah mangga :D

Reggin A said...

Guise, dia buat entry baru, ada mention pasal blog harian metroll

#TROLLOLOLOL

http://milanomonstaa.blogspot.com/2011/06/semak.html

aimannnnnnnn said...

those who are confused, this is a PARODY!

I'm LOLing as scrolling down on this comment page. HAHAHAHHAHAHA!

! Sam Posmen ! said...

tajuk tu kasi tambah sikit. 'aku dah maen, kamu bila lagi?'

ramai benar yang poning obe. haha. camel toe naik kapla

Lulu Rahman said...

korg yang caye tu jangan la lurus beno . ni entry saje lawak kot . so chill lah . err , maybe aib , tapi aku tak amek port yg tu . yg aku tau , entry ni mmg klaka . congrats . u got an idea :D

Aslina said...

lalalala...

terus tak jadik tido aku pagi neh. haha...

teddy bear said...

amir nak famouis je .. n pompuan tu pon satu .. blog kau byg fllw kau na taruk jgak . terima la padah .. kau salah !! pikir sebelum kau buad maksiat or apa² .. kau sekarang dah hina disisi masyarakat n ISLAM .. kau ta de otak ke nak tulis bnda tu .. kau ubah la pngai kau tu .. kau dah comfirm ke nak kawen ngan jantan tu ! tapi amir tu tadak kena mengena .. kau nak famous ke amir .. kau nak famous senang je .. kau bogel depan kamera !

zrhyme00 said...

Haiya so many cockblockers lah! why u gaise bother to explain it to the newfags. Now kenot fap to this edi! Fucking cockblockers!!!

Emily Edang said...

breast prmpuan ni nmpk so meaning dia bkn amir. n ada nmpk gmbr prmpuan ni betul2...dia tnggi n amir rendah so its not him. bkn makeup jugak sbb ada gmbr prmpuan ni real..
p/s : klau nk cover pun biar la logic..

co0kie said...

lawak kasar.

syameem said...

sekali kne prank la der
tp cm x logik pn ade gk
agk2 la amir

ediciuS si toN peerC said...

how come so many believe this story?..haiyaaaa..u all got BAWANG by obe la..hahahhaaa

Fauzan 'Jahn' Abas said...

entry dekat blog ni kan strictly just for fun... dah konfem2 tak betul tetapi isu tu memanglah ada... pasal adinda evans ni... amir tu just sebab korg tak perasan ke muka dorang look-alike... hahaha, btw... lawak habes!

Sang Perwira said...
This comment has been removed by the author.
Sang Perwira said...

*FACEPALM*

orang yang terlampau bijak percaya tu, tolong lah faham kan maksud "troll". thank you.

darxniq said...

WAKAKKAKAA...GELAK JER AKU BACE...SUME KENA PRANK....SIAP ADA YANG PERCAYA TUH...ADOIII.ADOII..AHHAHAHHAHAHAH....

fierapirot said...

lorh kite tertipu sebenarnye...cehhh!..=)

Orang Kampung said...

hahahaha..
mcm ni kisahnya.. bru ku tahu.. hahaha

Ayeem Jemain said...

baru aku perasan ramai yang dah terpedaya. hahaha lawak sial korang ni. da boleh delete komen korang sambil tutup muka dgn bantal

mcm ni lah said...

kah kah kah i follow you

Fakhrul1409 said...

wajakakakak!! Gua tahan perut dowh..memang lawak sakan! hahaa...ramai pulak yg percaya tu..Amir lu memang mantap! :P hahaa..idea terbaik..waakakaka..siap photoshop edit tuu...haha..

Isteri Encek Bard said...

adeh, wei, cuber baca balik semua tulisan blog nie.... terbaekkk lah blogger nie.. hhahaha

UNA budak BAEQ said...

lawak gilaaaa komen !
tao nak serbu je lain kali google dulu troll tu apa . hahahaha


*baca dengan sopan sambil gelak ayu*

Q said...

sebenarnya blog ini pun Viral Marketing Amir. hahahaha

.::puppet::. said...

x payah la nak cover2 lg....stakat 1 2 gambar leh la lebih kurang kalo wat super impose...gambar lain boleh ke...tgk idung la kt gmbr2 lain mmg xkan sama...ni sume cover line je...bdk umo 14 taun dah maen...mesti la jd hot issue...kementerian pun silap2 kene tempias....apa2 kasi tutup cte cpt2...amir jd kambing hitam la...lol...

amani MJ said...

is it true ?

Naj Zulfadzli said...

sumpah xcya.berbeza kot antra amir dgn adinda

Fyqa said...

muahahaha

siyes cam haremJ


;P

rYuKi said...

luckily i know this blog just animasi...membetulkan yg slh menyalahkn yg betul...hahaha..btw org mudah sgt ubh pendirian..mula2 maki muka pun cam devil jek after dgr citer yg terbalik da jd angel lak..totally opposite~ haihh...

SagaPutih said...

my god, people, its harian metroll. kata bloggers, and internet junkie. trolling and parody pon tak tau ke? ni lah dia bila bengap sgt layan melodi terlampau banyak. i bet blog ni masuk melodi lagi sekali kot lepas ni. bahahahahaha

Nazatul Fatiha Musa, said...

ni semua bohong. takpayah nak cover sangat si adinda evans tu.

Fyqa said...

aku prasan rmai yg cam caye lak. adehh

ni kan Blog Tabloid Berita Bohong No 1 Malaysia ;)

PointBlankShot said...

its a fucking troll you mofos

kahkahkahkah

ramai gila percaya

Ayunina AyuMie said...

bengong siakkkk ! haha, aku gelak smpai ilang nafas ! agagaga

sepedd said...

seriouslly , tak faham dengan ini semua . kenyataan yang diberi kan pun ada yang tak logik langsong ! haa pening , buang masa jugak kalau kita berterus fikirkan masalah orang . itu hak Datin milano tuu nak buat apa pun . alahaii -,- baik korang famouskan Sepedd ini haa lagi bagus :)

Ms. Whoda said...

aku kesian dgn typical melies yg x phm troll...kesian...kesian...

Fiffy said...

kahkahkah. bangang punya meleis yg butthurt caye dgn harian metroll.

Hazyr said...

Dear kids,

Please go back to school and check in the dictionary what's the meaning of PARODY.

Kesian aku tengok.

Qaseh Wardah said...

teddy bear~ ko cukup mulia ke nak hina2 org..? Orang yg menghina lebih buruk dari yg dihina..~Ayat Al-Qur'an~

Bella ♥ said...

hahahahahahahahha ;DD

this is soooo funny okay.
tak baik doe kaitkan die dengan amir.
amir tu glemer sebab lawak die mmperbodohkan diri depan org.
tapi si adindas ni lawak sebab kebijaksanaan dia mengaku tade dara kat org ramai.

kan ke berbeza tuh. hahahah

tapi seyes. kelakar bhai. ;D

The Sharkox said...

KAHKAHKAHKAH..

Apa pasal ada makhluk yang percaya benda ni? baru first time masuk sini ke apa budak2 yang percaya ni???

FACEPALM!!! PAP

Rizal Ezra Faisal said...

Lol.. Lawak ke main2kan statement tu? Aku xrase lawak. :). Main2kan laa lagi bangsa melayu dgn statement memalukan, its really not a joke man. U R A JOKE. Get a life dude. Like really. One thing which is good i see from this statement is the care and support ppl gave to the girl. But playing around fooling ppl, ill say ure immature. =S

bahiyahaziz ; said...

tak ku sangka..

ruzaimee said...

adik2..yg mana baru nk masuk blog ni dan komen mengkhinzir buta sila pahamkn apa maksud #troll tu dlu yer..adoiyai.

Ly said...

bace cerita:

*gelak guling-guling*

bace komen:
er.... *gelak guling-guling lagik*

bwahahahahahahahahahahahah

Singa Biru said...

aku dr td dok face plam baca komen2 sini. aku rasa sapa2 pon yg baca 1st time blog/post ni bole tau dah yg ni cite bohong/parody obe saja nk menganjing. pastu boleh amek serius plak. adakah manusia makin x reti nk pakai otak. menggelabah x tentu pasal. adoyaaiiii...

TheBentPencil said...

Lepas ini melodi edisi ahad akan menyiarkan segmen yang bertajuk "Amir Rajalawak kuat Propa?"


dapat membayangkan Amir Rajalawak dikejar oleh Abang Nas Ahmad dan krew kamera keliling Sri Pentas sambil terdengar jeritan

"I AM SORIIIIII I AM SORRRIIIIII!"

Sang Perwira said...

".::puppet::. said... x payah la nak cover2 lg....stakat 1 2 gambar leh la lebih kurang kalo wat super impose...gambar lain boleh ke...tgk idung la kt gmbr2 lain mmg xkan sama...ni sume cover line je...bdk umo 14 taun dah maen...mesti la jd hot issue...kementerian pun silap2 kene tempias....apa2 kasi tutup cte cpt2...amir jd kambing hitam la...lol..."

mangsa troll paling tak boleh belah. ini troll lah, TROOOOOOLLLLLLL!

haih, kelakar jugak depa ni.

asyraf (arif) said...

those who believe should take a gun and shoot yourself.
hahah.

Akay said...

kalau ada ayat arab sikit, mesti budak2 ni percaya tu ayat quran/hadith..doink.

tak guna la jd blogger kalau tak reti membaca/mentelaah/menghadam, kalau parody, troll, tipu, header, footer tak reti nak baca. kau manusia, bkn printer. belajar baca, baru menulis XD

* aku jamin yg komen2 kt sini pon dia tak baca, laju sgt tangan nak tekan butang "post a comment".

miss daya said...

adoii ramai gak yg kena tipu ngan harianmetroll ni.. hikhik.. ;p

SweetHunnieHun said...

Harian Metroll :

Fitnah lebih teruk dosenye daripada membuat maksiat ni.

Tak ke efek si Amir tu buat citer gini?

SITI NURDIYANA said...

alahai korang yg terer dan pandai2 belaka,

kalaupon korg tawu benda ni xbetol, aku rasa xpayahla nak kate typical meleis ke @ bangang ke kat org2 yg xpaham.

korg pon meleis gak. baru tawu benda sket dah gelak2 kn org. mcm hebat sgt je. lol. jgn butthurt.

Mohd Rasydan said...

kadang-kadang comment kat blog obe lagi kelakar dari entry dia. LOL

izma said...

funny shit thing is the one who said they believe this most of em are underage. that explain how they comments. so LOL. tak paham which part diaorang tak blh baca ke blog ni terang2 blog berita bohong.

Fey Zal said...

mmg Melayu kita yang suka menghukum tanpa usual periksa. itu lah masalah Melayu yg suka sangat mengherdik dari mengajar. Lepas tu perasan diri mereka ahlil syurga pada masa yg sama guna perkataan kesat.

Nabilah Zainal said...

troll paling berjaya. wahkahkahkahkah

erniemusliana said...

bengong gile! *sambung gelak

nurul_atiqah said...
This comment has been removed by the author.
nurul_atiqah said...

blog tabloid berita bohong no 1 memang kreatif. bagus je idea.
in a good way to sedarkan orang.

hahaha.

Mr Syafiq said...

gila lawak kot entry ni. lol

raima said...

pelik giler~

ape ape aje la diorg neh~

~_~''

fairuz alwani said...
This comment has been removed by the author.
♥GAdiSMeRaHJaMbU♥ said...

ntah pape jeeeee..huhu

Rian. H said...

Owned. Lol at the comments.

Al-Saachez said...

even though i do ROFLMAO on some of the lampi comments, but thinking that they are also malaysians, somehow, it makes me go facepalm.jpeg.

eezaleeza said...

haha sumpah tegelak baca komen2 ni. aduh.

k0m4nd3r said...

Penat gelak baca post, lagi penat gelak baca komen! wakakaka!!

It4Ch1 said...

apa-apa pun, hasilnya, ramai yang merujuk kepada harian meTROLL sebagai sumber yang sahih lagi benar.

kesian. :)

Hanif said...

aduyai..org yg cye ni sah2 die xbce komen2 bwh ni..nme pun troll

forlifeforever said...

tipu je entry ni, blog tu da lama ade. tengok gambar2 adinda evans dengan amir, BERBEZA kot. xya la amek kesempatan nak buat duit n cover. g tengok muke diorang, memang lain. tang breast tu nk cakap pe? lawak! lawak! nak buat duit pun, agak2 la nak cover. xyah tipu masyarakat. sah2 dua orang yg berbeza...

Kap said...

troll cibai.
aku undi Obe.

syafiqah khadiron said...

siapa la yg terkena, nama pun troll la ngekk. lain kali be4 nak komen tu baca la troll tu apa. jgn main komen je,

♀ syera teli ♀ said...

lawak betul la entry ni .
dari segi penulisan pon dah nmpk sgt menipu . HAHA ,
ni kan plak nx kate yg pompuan tu amir .
uh ? sangat berbeza :)

nurulfazzy said...

c'mon, nama pun Harian MeTROLL kann. hahaha!

kurosagi said...

yg kaki2 percaya ni sure amek harian metro sebagai dos harian ni~ xperasan yg blog ni harian METROLL~ TROLOLOL~

farah annisa said...

ala . nie semua tipu . adinda evans mmg adinda evans yg betul .xya nak spekulasi citer . cuba lihat gambar amir nd gambar adinda evans yg sbnar . mana dtgnya tahi lalat kat pipi adinda evans ? doh , sdgkan adinda evans masi mmpunyai blog tesebut? baca nie http://milanomonstaa.blogspot.com/

kurosagi said...

@farah then, why so serious, son ??

Es Kay said...

lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak

lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
lawak
BHAHAHAHAHA

amy amira said...

ye ke ni wei,aku x percaye pon,hahahahaha

Zulfikar Hazri said...

hehehe, tengok FB ade jugak budak yang tak reti bezakan troll dengan fitnah...

ade budak ckp obe kaki kelentong..hahahaha.. lawak..

cpahniza said...

nak tegur org jgnla ckp org bodoh...1st time kot tgk blog troll ni...apala... budi bhsa sket k cik anon...

lanun said...

alahai..byk jgk kena pwned dgn cite buhung ni..hahaha

honeybee said...

kpd yg cerdik2 bijak pandai konon terrer,
ko igt ko bagus sgt ke pegi cakap bangang bodoh kat depa2 yg percaye tuh??

harian metroll~ tak berfaedah pun, go get al life pls. -_-

Muhd Fadil said...

tah tah semua nye tipu. termasuk blog kau ni. kan? kan?

izzah jaffar said...

myb adindaevans tu adik amir ke sape tau?? abg mestilah back up adik! hehe ish mcm2 jelah korg nie..

nihara said...

hahaha..ni yg 1st sy bace kt blog nih..n mati2 igt benda ni btol..wuuuu...

ikebal said...

FUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!

FUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!

FUCKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!

kpd yang lurus bendul sgt tu boleh tak pegi mampos sekarang?? bace post ni mmg nk ktawe, bile tebace je komen2 orang bangang trus xde mood.

dah2 korang disconnect line internet skarang pastu pegi mampos cepat.

chummm said...

this is soooooo fukken #WINRAR

but the moar i scroll down, the moar i laughing hard watching some bunch of lampi kids.

Dear kids, buy some dictionary and find the meaning of TROLL and PARODY. Can afford it ? Just google it. It easy

Anyways, this is WINNING!

HAHAHAHHAHAHA

Nurul Sham said...

Jom Tonton Drama dan Filem Terbaru kat sini --->

http://mytontontube.blogspot.com/2015/03/isteri-separuh-masa-2015-full-episode.html

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber