Sunday, June 19, 2011

Metroll Tech - Nokia Perkenalkan Teknologi Baru Kamera Telefon Bimbit


Laporan asal Aman FirDOS

Singapura - Sabtu - Pihak pengeluar telefon bimbit paling best. awesome . mapan dan semestinya lagi best dari Apple - NOKIA hari ini memperlihatkan demo teknologi baru pada telefon bimbit mereka. Berucap dalam sessi pra NOKIA CONNECTION di Singapura hari ni, Presiden Nokia Stephen Elop memperkenalkan teknologi "Right Way To Record" untuk semua telefon berperisian Symbian 3 dan Windows Phones 7 Nokia yang bakal muncul hujung tahun ini. Right Way To Record atau "Cara Betul Merakam" ialah fungsi dalaman telefon yang menggunapakai akselerometer dalaman untuk memastikan fungsi merakam kamera Nokia hanya boleh berfungsi jika telefon dalam posisi mendatar. Stephen Elop berkata;

"Saya cukup bengang bila pergi ke Youtube dan melihat video yang diambil dari posisi menegak. Gambar memanjang macam terencat gila babi. Kebanyakkan pengguna yang mengambil video secara potrait dan bukan lanscape ini pengguna Apple pulak tu. Ini meyakinkan saya majoriti pengguna Apple memang bangang dalam penggunaan kamera video telefon bimbit mereka. Oleh sebab itu kami di NOKIA segera mereka fungsi ini sebelum Steve Fucking Jobs claims dia yang cipta benda ini dan menggelarkannya "SUATU EVOLUSI HEBAT DARI APPLE SEKALI LAGI"

Selain memastikan video diambil pada posisi landskap, teknologi Right Way To Record juga mempunyai pelbagai fungsi pintar. Jika kamera biasa mempunyai teknologi FACE RECOGNITION , teknologi RWTR mempunyai keupayaan NUDE RECOGNITION. Jika perisaian RWTR mengesan babak bogel didalam video yang diambil, ia akan serta merta menukar file video kepada private. Video tersebut perlu dimasukkan kata haluan sebalum bolej ditonton atau dipindahkan ke peranti lain. Elop juga menambah

"Kami sedar ramai orang menggunakan telefon bimbit untuk buat sex tape secara suka-suka. Ini bukan kesalahan tetapi kami tahu anda risau jika aksi senggama anda terlepas ke tangan orang lain. Oleh itu fungi NUDE RECOGNITION ini akan menenangkan hati pengguna Nokia. Oh dan ia juga hanya mengambil video dalam format MP4. Fungis 3GP akan dimatikan bila aksi bogel dikesan. Let's be honest. Who wants to watch pixelated 3GP anyway these days?"

Teknologi Right Way To Record dianggap sebagai tamparan kepada teknologi anti m
Linkerakam video yang bakal dilakukan oleh Apple. Menurut laporan pelbagai laman web teknologi, APPLE akan bekerjasama dengan pengusaha konsert dan acara sukan untuk mematikan fungsi merekod video peranti Apple di masa terdekat. Pentas konsert dan stadium sukan akan dipasangkan alat yang menghantar arahan kepada semua peranti Apple (iPhone, iPad dan iPod) untuk mematikan fungsi rakaman video. Ini memastikan tiada rakaman "haram" dilakukan yang mungkin merosakkan keuntungan pengusaha konsert dan acara sukan.




7 comments:

Azid Izzuddane said...

dayyum..!
macam sial..
hahahahha..

ahmadshafik said...

kah kah kah..i like this...

Zinedine Zaiddin said...

LOL applefags

Yenkerhack said...

Trolololo.. hahaha.. Fact.

Aslina said...

ahahah... btol pe. aku pun rase annoying tengok orang share video kat fb rakam menegak.

haha. tang terencat tu aku mmg setuju sangat2.

hahahaha...

"berita" paling ohsem aku baca sempena hari bapa harini.

aswadz said...

gambar yg bawah skali tu menarik. hehehe...

Matjoe said...

awesome stuff obe. terbaik dowh. nokia? owh no, jadik cam htc lerr, window ambik , android ambik dan symbian pun produce lagik

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber