Wednesday, October 27, 2010

Datin Rosmah Bakal Muncul Dalam Akademi Fantasia


Laporan Effi Saharudin

Setelah mendengar berita Presiden Barrack Obama nakal membuat kemunculan kameo didalam sebuah episod Mythbusters bulan hadapan, Datin Seri Rosmah pula dikatakan bakal menjadi peserta rancangan realiti nombor satu negara Akademi Fantasia musim hadapan. Pada awalnya pihak APCO mencadangkan Dato Seri Najib melakukan kameo yang hampir sama dengan Obama tetapi malangnya di Malaysia rancangan sains penuh ilmiah tetapi cool seperti Mythbusters tidak wujud. Pihak APCO kemudian melihat senarai rating rancangan tertinggi Malaysia dan mendapati Akademi Fantasi ialah rancangan yang berada diatas sekali. Wakil APCO di Putrajaya dipetik berkata

"Obama memang terkenal dengan inisiatif beliau menaikkan kesedaran sains dikalangan rakyat Amerika. Kemunculan beliau didalam Mythbuster ialah catra beliau untuk menunjukkan sains itu COOL. Di Malaysia tiada inisiatif dari Dato Sei Najib untuk mempertingkatkan taraf kompetensi sains dikalangan rakyat. Tetapi saya tahu Dato Seri dan Isteri mempunyai niat menaikkan taraf bahasa inggeris di Malaysia. Oleh itu kami dengan bantuan ASTRU bersetuju menghasilkan satu lagi musim AF yang hanya akan mebenarkan lagu bahasa inggeris sahaja. Datin Seri pula akan menjadi peserta untuk menunjukkan tiada beza antara dia dan rakyat marhaen. Macam orang Malaysia lain Datin Seri suka menyanyi"

Semetara itu pengurus unit Hiburan Melayu ASTRU , Megat Taqiudin Bakir berkata

"Ini ialah sesuatu yang unik dan pertama kali dialakukan di dunia. Tidak pernah lagi First Lady mana-mana negara sudi mencemar duli untuk menyertai rancangan realiti. Ini menunjukkan betapa down to earthnya Datin Seri kita. Lagipun kalau first lady Perancis Carla Bruni Sarkozy boleh ada kontrak rakaman kenapa Datin Seri tak boleh? Malaysia Boleh dan Datin Seri lagi boleh!"

Musim baru Akademi Fantasia ini bakal berlangsung setelah tamatnya musim rancangan tarian sampah Mari Menari di ASTRU kelak. Bagi membuktikan Datin Seri mempunyai bakat menyanyi, kami diberikan klip video beliau menyanyikan lagu Ronan Keating Tomorrow Never Comes. Amacam? Boleh menang tak?


27 comments:

fazleephixel said...

nahhaii...

Cob Nobbler said...

Gua dah tak ingat berapa kali gua ketuk kepala gua kat dinding tengok lawak pundahmauneh ni hahahha!

Abershavin said...

nami, lu kat dinding, gua ketuk kepala pakai tukul besi

zaha said...

anak dia mcm muka nikola David....abe ape lagi,cepatla brrtindak

-zAp- said...

lagu x mencabar.sila pilih lagu yang lebih mencabar selepas ini.

sapa la yang buat video sampah macam ni.haha

zanesanity said...

next PRU,undian pakai sms and boleh undi pukal...lol ;p

l@dylily said...

speechless

biussaraf said...

ahh...
lagu feveret aku dinyayikan pontianak sarang tebuan ni!!...

=(
hancur hatiku..

ammo said...

video ni tade suara dowh. asal aku takley dgr sore die??

Zala Wajik said...

macam lahanat!

iHayat said...

hahahah Carla Bruni HOT kot!! cant imagine our 1st lady prancing around. LOL.

Southern-Girl said...

ya ampun.......

BWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

chanz said...

waaaadeeefaakkk. this is serius lol

Matjoe said...

wajib tonton. cute gak anak dia. pekata lu jadi menantu pm

Chosap said...

Betapa murni n ayu nye 1st lady wa... disebalik kepuakaan yg ditonjolkan sebelum ini... PM so lucky to get wife so concern bout him n family... ( not forget to mention to advice him too) oh bik mama...hehehe

Hohoho~ said...

http://www.youtube.com/watch?v=TV7S7TpjG9I

.Gory. said...

Hoi, dia nyanyi betol ke ni? Pergh, kasi menang Award 1Malaysia satu!

Anonymous said...

wahaha..kelakar giler...xleh blah.

aRaN said...

pecah perut aku gelak kalau aku view sekali lg video ni hahahhahaha

comel said...

tolong update blog ni
hehehehe
berabok daaah!

ohlyric.com said...

lor...... sedap lagi video kt web aku....

@rep said...

merdunya suara.... tak sangka!!!

free compass said...
This comment has been removed by the author.
Pert Doherty said...

wahhh... hebat..

sedap juga macam suara gua..

Ana Raffali : Pert, tolong ingatkan gua..

gdiamy1 said...

hahahaha..jadi pengetua ke dia nie...

Anonymous said...

ade lak mase si lahanat ni wat vidoeclip...agak2 la da kluar k-box blom

Anonymous said...

lawa gak anak najib ni. fap fap fap.

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber