Saturday, April 14, 2012

Metroll News - Komik Dr Rosmah Pula Bakal Menemui Pasaran


Putrajaya - Sabtu
-Selepas komik propaganda yang memaparkan Dato Seri Najib Tun Razak mendapat sambutan hangat rakyat Malaysia, sebuah lagi komik politik akan diterbitkan. Komik Dato Seri Najib yang disebarkan ke sekolah-sekolah menengah melalui jabatan pelajaran daerah dikatakan menjadi bahan bacaan yang cukup diminati sejak kebelakangan ini. Oleh sebab itu kini tiba giliran Datin Paduka Seri Dr. Hajjah Rosmah Binti Mansor
pula bakal diabadikan dalam versi komik. Jika Dato Seri Najib dilukis sebagai Superman, Datin Paduka Rosmah pula bakal diabadikan seperti watak komik Shin Chan didalam komik yang diberi tajuk BIK CERDAS. Ini adalah kerana komik Datin Paduka akan disebarkan ke tadika-tadika KEMAS. Ini diharap dapat memupuk semangat mencintai Ibu 1Malaysia dikalangan rakyat Malaysia sejak dari awal lagi. Pelukis dan penerbit komik Bik Cerdas, Encik Effi Saharudin apabila ditemu ramah wartawan Metroll berkata;

"Saya mengambil watak seakan Shin Chan untuk dijadikan template kerana ianya digemari anak kecil. Selain daripada itu kita tahu Datin Paduka seorang yang cerdas kerana mempunyai beberapa PHD tehormat daripada beberapa universiti bersprestij dunia. Pada hemat saya BIK CERDAS ialah tajuk komik yang sangat sesuai untuk beliau"

Komik Bik Cerdas akan diedarkan dalam masa beberapa minggu lagi bermula di Tadika KEMAS di negeri Selangor, Kelantan dan Pulau Pinang. Ini adalah kerana kanak-kanak di negeri ini semuanya sudah termakan dakyah pembangkang yang gemar menghina Datin Paduka Rosmah.6 comments:

kurosagi said...

Rosmah Mansor (RM) adalah idola menabung anak2 anda di masa depan~ hahahaha~

Anonymous said...

Wakakakakak. Naisss!!!
Bik Cerdas.
Huhu~

parvane said...

Mak kau belen obeee!!,

Best Business Brands said...

The long wait is finally really really really OVER!

What's Hot said...

hahahahaha


No 1 kat Malaysia berbanding Dato'

1 Malaysia

Unknown said...

Let's have some IQ test Guys at my blog, the Real one , Are you interest in discover your own ability :) . no worry no buffering for sure. Be sure !

http://hazardfaiz.blogspot.com/2013/03/100-orang-yang-mempunyai-kecerdasan.html

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber