Sunday, January 30, 2011

Pakatan Rakyat Salahkan Calon Kurus Sebab Kalah di Tenang

Laporan Effi Saharudin

Tenang - 30 Januari - Presiden PKR, Dato Seri Anwar Ibrahim menyalahkan calon PAS yang terlalu kurus keatas kekalahan lebih 3 ribu undi di Tenang hari ini. Pemimpin PKR dan juga Perdana Menteri Dalam Penantian ke Putraya (PMDPKP) berjanji akan hanya meletakkan calon yang obese seperti Bob Kuman dimasa hadapan.

"Nampaknya rakyat Malaysia sukakan calon wakil rakyat yang gemuk gedempol. Dari pengamatan saya pengundi terutamanya wanita melayu sukakan lelaki debab kerana mereka kelihatan comel seperti Totoro. Selain daripada itu kami mendapati calon yang gemok nampak lebih selamat untuk diundi sekiranya kawasan pilihanraya itu sebuah kawasan banjir seperti Tenang hari ini. Calon BN Mohd Azahar Ibrahim kelihatan seperti pelampung. Maka secara psikologikalnya orang gemok akan lebih mudah menangi hati pengundi dari calon kurus"

Sementara itu Dato Seri Muhyiddin Yassin menganggap kemenangan Mohd Azahar Ibrahim adalah berkat sokongan Dato Paduka Rosmah Mansur.

"Isteri Perdana Menteri kita banyak memberi sokongan moral kepada jentera BN yang berkempen di Tenang. Saya yakin pengundi Tenang dapat melihat personaliti serta saiz badan yang sama antara Dato Paduka dan calon BN. Saya berterima kasih kepada FLOM atas sokongan beliau yang cukup padu".

Wartawan Metroll sempat menebual beberapa penduduk sekitar Tenang awal pagi tadi dan salah seorang pengundi yang mahu dikenali sebagai Fook Yew berkata;

"Tahun ini ialah tahun Arnab dalam kelender Cina. Banyak ong kalau undi orang rupa macam arnab. Itu calon pas tidak tembam macam arnab. Talak ong. Itu pasal saya undi sama BN. Lagipun ah kalau undi orang gemok, kalau mati cepat boleh undi lagi. Jalan terus jadi elok. Sekolah SRJK (C) dapat duit. Anak dapat kunci rumah. Cucu dapat basikal sama beg sekolah free. Orang Tenang bukan bodoh punya. Kalau undi PAS sihat punya orang bila mau mati mah!"



16 comments:

@rep said...

lol. obe ada chance!

amathilmi said...

obe jd calon laaa...

JePh said...

kah kah kah! comel mcm totoro paling tak bole blah!!

HeaVenX said...

hahahaha obe will be next Adun la mcm tu...but i like Fook Yew nye comment niceeeeeeeee

kurosagi said...

"Kalau undi PAS sihat punya orang bila mau mati mah!"

nia ma ga chau hai~ selambe je cakap mcm ni~ LOL~ this quote made my day~

Hellioz said...

fook yew!
lulz~

Anonymous said...

kalo aku biar ler PAS menang.. da tak lama nak general election.. lagi laa byk "habuan" dapat...

LS said...

cam gampang! :)))))

SESTER said...

aahahahahhahaha

argh sakit perut aaaaa

Anonymous said...

ko silap obe. tujuan diorang undi org yg gemuk ialah dgn harapan wakil rakyat tuh akan mati in the middle, so nnt die akan ade laa pilihanraya kecil. mase nih mintak laa ape pun dr gomen, for sure dpt nye. mintak jalan baru dpt, mintak on-ramp pun dpt! kalo mase general election, mintak le ape pun mampus tak dpt.

so kesimpulannye, undi lah wakil rakyat yg nmpk mcm nak mampus dan ade potential mati awal, utk kesejahteraan rakyat!

-iceroll-

Anonymous said...

hahahahaha mcm sial hahahahaha siap amek excuse totoro ROTFLOL!

Spetsnaz said...

sekarang orang harap wakil rakyat kat sini mati cepat supaya sekolah nboleh dapat bantuan....

BTW,totoro tu apa?

soges ! said...

sokong 150% ngan kaw bro ! terbaekk wokkkk ~

zaty hanyut said...

bro effi, nape tak letak button share, sayanng nya, nak share dengan mbe2 kt fesbuk hehe

Askzra said...

totoro tu arnab besar (kalau x silap)dalam satu anime jepun (x ingat tajuk)

nihara said...

ahahahaha..siyes! laki debab cm totoro! comel2! >.<

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber