Saturday, February 20, 2010

Logo Baru Arsenal


Logo baru untuk dekad baru dibawah Le' Professeur


Kelab Terbaik Alam Semesta (TM)(C)(KDNK)(UPSR) Arsenal hari ini mengumumkan penggunaan logo baru sempena musim 2010 -2011. Pengumuman logo baru ini dilancarkan bagi mengesampingkan berita-berita kegagalan Arsenal yang banyak memenuhi dada akhbar sejak dua menjak ini. Menurut jurucakap perhubungan awam Arsenal , Encik Jonathan Gibbons;

"Kelab teragung The Gunners perlukan berita-berita positif.Berita Fabregas nak blah, keeper separa telap dan kekalahan menyebabkan penyokong kelab menjadi emosi. Jadi kami di bahagian public relation memutuskan untuk memperkenalkan logo baru ini lebih awal bagi mendapatkan positive PR point"


Sejarah Logo Kelab Arsenal - Kelab Terbaik Alam Semesta (TM)
(C)(KDNK)(UPSR)

Sejarah kelab terbaik alam semesta Arsenal bermula pada tahun 1886 dengan tertubuhnya kelab Dial Square. Kelab ini ditubuhkan oleh operator-operator pengeluaran lelaki kilang membuat senjata Royal Arsenal. Dalam perlawanan pertama mereka pasa 11 Disember tahun tersebut, Dial Square merembat Eastern Wonderers 6-0. Selepas dua minggu mat-mat kilang Royal Arsenal rasa nama Dial Square tak cukup cool. Nama kelab ditukar kepada Royal Arsenal dua minggu selepas perlawanan pertama tadi. Pada tahun 1893 nama kelab ditukar lagi kepada Woolwich Arsenal apabila mereka start bermain secara profesional. Woolwich Arsenal juga merupakan kelab pertama dari selatan England yang menyertai Football Association. Tiga meriam menghala keutara diletakkan pada logo bagi menunjukkan salasilah kelab yang diasaskan pekerja kilang senjata.

arsenal kelab maha dewa lagi maksum

Boleh tahan ganas juga logo ni. Logo ini kemudian diciplak oleh Axl Rose pada tahun 80-an untuk band musik yang diasaskannya.

arsene knows.. he even knows if you wank to walcott

Ketika era Herbert Chapman , sebuah lagi logo baru direka . Logo bedasarkan rekaan Art Deco ini hanya dipakai pada perlawanan-perlawanan berprofil tinggi seperti piala FA contohnya. Herbert Chapman juga menggunakan logo baru ini sebagai perhiasanpada lantai dan dinding di Highbury.

arsenal kelab maha dewa lagi maksum

Pada tahun 1949 logo Arsenal diubah lagi dan ianya logo paling lama digunakan. Logo ini digunakan sehingga 2002.

arsenal kelab maha dewa lagi maksum

Tahun 2002 logo diatas diubah atas sebab trademark. Pada masa ni banyak usahawan jalalan menjual barangan berlogo Arsenal berhampiran stadium. Logo kat atas tu tak pernah ditrademark oleh Arsenal kerana banyak kali direvised. Semua applikasi trademark ditolak akibat sebab itu. Akibatnya usahawan jalanan boleh jual scraf, topi dan t-shirt Arsenal tanpa perlu membayar royalti kepada kelab.

Pada tahun 2002 logo baru yang digunakan sekarang pun diperkenalkan. Logo terbaru ini mendapat tentangan kuat dari penyokong Arsenal kerana rekaanny tidak menggambarkan heritage Arsenal. Motto kelab "Victoria Concordia Crescit " (victory comes from harmony) turut dibuang pada design terkini.


logo ini terbaik.. takkan ada logo lebih cool dari ini.. the best sial


LOGO MUSIM 2010-2011


Tuan-tuan dan puan-puan, masa untuk unveil logo baru Arsenal untuk musim hadapan;

jgn hina arsenal.. ia kelab kegemaran ben laden.. nak kena bom ke ha gampang?

Cantik kan? Mari aku terangkan maksud disebalik rekaan terbaru ini

pemain dia semua masuk surga.. fab dia masuk arashy

1 - Gawang Arsenal sekarang mudah ditembusi. Maka perisai pada logo pun secara simboliknya menunjukkan realiti ini. Kenapa 3 lubang? Kerana ketiga-tiga keeper first team Arsenal , Almunia, Manone dan Fabianski sampah belaka!

2. Arsenal amat sinonim dengan kecederaan. Tak ada team lain selain Arsenal yang senarai kecederaannya panjang gila. 90% kecederaan menyebabkan pemain jadi tempang dan perlu bertongkap. Maka elemen tongkat pun diadaptasikan didalam logo baru ini

3. Ini ambulan. Kalau dulu Arsenal dikenali sebagai The Gunners sekarang dah jadi The Gonners. Team nazak. Perlukan ambulan bila sakaratul maut datang memanggil. Tak perlu ulas lebih panjang-panjang. Nanti ada orang emosi lagi. Tiada humor mereka ini. Mungkin situasi ini sama seperti ketika ada ahli keluarga yang nazak maka hendak ketawa sinis pun tidak mampu. Maafkan aku kerana tidak sensitif ye wahai pembaca Arsenal sekalian.

4. Lampu kecemasan ambulan menyerupai bendera Peranchis kerana Arsenal ialah kelab dimana bahasa kebangsaanya ialah French.

5. Motto baru untuk dekad baru. Motto lama "victory comes from harmony" digantikan dengan "Arsene Knows". Pada logo baru motto ditulis dalam bahasa Peranchis bukan Latin. For obvious reasons.

27 comments:

smamat said...

Macam orang kampung kata:

C'est génial!

pizlimw said...

"Pada logo baru motto ditulis dalam bahasa Peranchis bukan Latin. For obvious reasons."

Wahahahahhahaha....

John Loo said...

Hey, u salah label no.2 and no.3...

saf said...

mmg lawak gampang....hahahahahah

neo said...

"jgn hina arsenal.. ia kelab kegemaran ben laden.. nak kena bom ke ha gampang?"


bahaha...

Anonymous said...

name kelab pon patot kena tukar..bkn arsenal tp arSENGAL..haha

Anonymous said...

Nak tambah satu lagi berita bohong!

Pemilik Kelab Arsenal juga terpaksa membuka sebuah hospital bagi mengurangkan kos perbelanjaan medikal treatment mereka.

Mengikut informasi daripada kakitangan (pramugari)syarikat penerbangan Fly Emirate. Sudah menjadi kebiasaan bagi mereka bertemu dengan pemain2 Arsenal ini kerana mereka duit gaji banyak dan cuti bersepah, jadi ape lagi melancong dan joli laaaa..........

hahaha...

fhunky-fhinky said...

style!!!

"Victory comes from harmony" boleh masuk balik, tukar jadi "defeat/licking (opposite word of victory) comes from injury"

Aloya said...

wakakaka lawak giler,Glory2!

Matjoe said...

hahahah, pueh hati aku baca ahahahaks. lawaks

idysur tagem said...

pokemon kutuk kelab faveret aku!aku xnak sumbang traffic lagi kat blog ni!macam syal!

cyrusdavirus said...

buat la pasal man u ker? liverpool ker.. dem la u niggah!

Engku said...

EPIC FAIL SIALL!! Haram kejadah logo buruk nk mampos cam muke obefiend berdaki as well as explanatory. lek2 a nk kutuk pon bhai FFFFUUUUU!!!

Obefiend Weiland said...

dont be hatin

arsenal sucks

razif said...

haha..sila beli pemain lain yg lebih berguna,tahan lasak dan tidak mudah cedera wahai Arsene..jgn nk jimat sgt..hahahah

Anonymous said...

celake kutuk arsenal...

x baek tau...

haha...

sapik said...

karma is a bitch..CHELSEA LOST...HUAHAUHAUHAUAHUA

chelski mak said...

kah kah kah
kalah 2-4
ayam gila
kesian fan br "up" (mase mourinho)ni
kah kah kah

deus X machina said...

memang sesuai sgt logo ni
now ramsey lak injured
lepas ni agaknya dua-dua keeper arsenal injured
hahahhaha

Nik Mohd Amri Bin Nik Azmi said...

dasar manSHITer uniTAIK cibai.... dasar banjingan kurap... fuck u...

SyDen said...

x tahan winding up jgn jadi fan bola laa bro...

FAIL!

funaki said...

ini ialah entri yang paling puki. aku ketawa sampai apam dikunyah tak sempat masok esofagus. pantat ayam. - penyokong babi barat

Anonymous said...

DEM!,,,

FAK U MANCHESTAIK...! KELAB YAHUDI FREEMASON ILLUMINATI!

FAK U ALSO CHELSHIT CHELSUCKS!... satu lagi kelab bangsat yahudi gampang!...


Sial laa obefiend... u ass-hole shit...

Anonymous said...

hahaha..im gooners but what he write here is true..

az said...

haha
sronok pnyokong2 kelab setan a.k.a mechester untd gelakkan gunners,,,,
tme kelab setan di joke kan,,,,
mcm sial mrah enchee obiefiend....
haha,,,
lulz pra pnyokong kelab setan.....
hahahaha

ga a goonner,,,,mmang btoi la arsenal byak injury,,,sbb 2 ta ley angkat cp,,,,
kelab setan pakai pngaruh freemason pown ta ley nk mmang jgak,,,
haha

k u c e n g said...

panas la aku woi! F

kurosagi said...

boleh tahan ramai butthurt~ LOL~ luckly i dont know nothing about football~

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber