Monday, May 17, 2010

Pelakon Tulis Buku Cara Menyundal?

juber

Hai You Allz! Juber kembali setelah lama menyepi!

Sejak kebelakangan ini ada trend dikalangan artis Malaysia untuk berniaga sebagai sumber pendapatan tambahan. Janda meletup Rozita Che Wan membuka perniagaan menjual bulu mata lentik tiruan. Sememangnya bula mata lentik bagai bulu ari-ari panda menjadi trademark Cik Rozita kita. AC Mizal pula menjual gelang tangan magnetiknya. Cik Siti Nurhaliza pula sudah ada produk kecantiakan berjenama Simplisiti. Rata-rata artis Malaysia sudah pandai mendiversifikasikan portfolio perniagaan dan revenue stream mereka. Baguslah begitu dan Juber turut bangga dengan usahawan-usahawan glamer kita!

Bercakap pasal berniaga, Juber ada dengar gossip panas berkenaan seorang pelakon wanita yang dulunya meletup tapi sekarang dicemuh. Semasa zaman popularnya dulu, beliau terkenal dengan imej ayu persis perempuan melayu terakhirnya. Kalau tengok drama swasta mesti pelakon inilah yang jadi heroine. Mana taknya, gandingan muka beliau yang cantik serta status pelakon air matanya membuatkan beliau popular. Tapi sejak kebelakangan ini, rezeki beliau mahal sangat akibat skandal yang kononnnya dia jadi pihak ketiga yang membawa kepada penceraian seorang pelakon wanita yang tak kurang comelnya.

Untuk menanggung kos sara hidupnya yang mewah si bekas pelakon wanita popular ini bercadang untuk menulis buku. Buku apa nak tahu? Mengikut sumber rahasia Juber si pelakon wanita kegemaran Professor Ehem ini bakal mengeluarkan buku cara-cara menyundal dengan suami orang. Kata sumber Juber lagi;

“Kau bukan tak kenal dia Juber. Memang pelakon tip top! Menang anugerah semua bagai. Sampai satu bumi Malaya tertipu ingatkan dia memang baik. Tapi sebenarnya luar set perangai buruk gila. Pasal itulah dia rasa dia nak tulis buku tentang cara terbaik rampas suami orang Juber! Memang dia arif betul dengan semua teknik yang ada. Sekarang bila tawaran lakonan tak ada dia tulis la buku nak buat duit lebih!”

Macam-macam betul artis kita sekarang dalam bab cari duit. Asalkan tak jual badan dia yang montok tu sudahlah. Lagipun buku tu tulisan diri dia sendiri dan bukan hasil plagiat macam Ex-Datin Natasha Hudson! Eh terlebih sudeyyyyyyyyy

dayum bodoh

JUBER : Nak jual buku cara jadi wartawan paling haram jadah dibumi Malaya boleh?

4 comments:

Fazrul Che mat said...

Pertamax...

Ini mmg Hypertrolling.....

The Poyo Me said...

nnt si FS tgk nie, sure ko masuk melodi.
Tajuk utama Mangga pula ialah "Blogger mulut macam taik kutuk FS"
dalam AC di Sini, interview sambil FS menangis2 ayu (mascara waterproof mesti pakai)di hadapan kamera.

Matjoe said...

@juber - anda kene buat byk lagi entry macam ni. baru boleh keluarkan buku "bagaimana nak jadi wartawan paling haran jada dibumi Malaya"

aku tak dapt guess fuschia sundial until u mention it. hypertroll bro, hypperr!!

Ixora Azura said...

ntah pape..buduh..!

abis tu artis yg kene cerai ngn laki dia sbb dpt pompuan lbh kaw dr die xde terbit buku panduan setelah kene cerai, mari menggarit di club2??

Related Posts with Thumbnails

Pagenumber